Share, , Google Plus, Pinterest,

Posted in:

Ökande antal kortbetalningar gynnar världsekonomin

Advertisement
För första gången i historien använder vi nu digitala betalningslösningar mer än vi använder kontanter, enligt Euromonitor. Förändringar som ger dig som konsument många möjligheter.

Digitala betalningslösningar har blivit en naturlig del av vardagen för oss svenskar och kontanter används i allt mindre utsträckning. Totalt 86 procent av de svenska respondenterna i Visas Digital Money-studie 2017 säger att de använder mobila enheter för att handla eller få en översikt av sitt bankkonto och saldo. I övriga Europa ligger medeltalet på 77 procent[1]

I Sverige uppgick kontantbetalningar till endast två procent av alla betalningar 2016 och enligt Riksbanken kommer andelen kontantbetalningar att vara 0,5 procent år 2020. I Indien har myndigheterna tagit bort 500 och 1000 rupé-sedlar för att underlätta landets övergång mot digitala betalningslösningar.

Digitala betalningslösningar bidrar till ett enklare liv för enskilda, de stärker affärsverksamhet och främjar ekonomisk tillväxt och välstånd. Detta gör det möjligt för regeringar runt om i världen att vidta åtgärder som kan minska användningen av pengar som en viktig del av att eliminera skuggekonomin.

Betala med bilen
Korttransaktioner och andra digitala betalningslösningar öppnar upp för spännande lösningar som kan överföras till PC, läsbord, mobiler, sakernas internet och en mängd andra enheter. Oavsett om du vill köpa kaffe, en biobiljett eller överföra pengar till vänner gör du det enkelt med hjälp av din fingertopp.

Visa samarbetar med flera biltillverkare för att erbjuda betalning direkt från bilen. Snart kommer du inte längre behöva lämna bilen för att betala för bensin – betalning sker via bilen direkt från förarsätet.

Visa samarbetar med partners för att göra det möjligt för fler företag att erbjuda betalningslösningar genom bärbara datorer som klockor, smycken, appar och andra anslutna enheter. Möjligheterna är oändliga, med spännande betalningslösningar i framtiden.

Säkert nätverk för betalning
Mer än tre miljarder Visa-kort används idag och korten accepteras hos miljontals återförsäljare i mer än 200 länder. Sammanlagt 16 300 finansiella institutioner skapar tillsammans med VisaNet, ett globalt nätverk som gör varje transaktion möjlig.

Idag är Visa-nätverket ett av världens säkraste och mest pålitliga globala betalningsnät. Mer än 160 miljarder transaktioner behandlas av VisaNet varje år. Varje Visa-transaktion är säkrade av branschens mest avancerade analys- och detekteringsteknik, vilket gör det möjligt att handla säkert.

Enligt studier ger övergången till digitala betalningslösningar en ekonomisk vinst. En studie som gjordes av Moody’s Analytics visade att övergången till digitala betalningar gav en total ekonomisk vinst på 296 miljarder dollar mellan 2011 och 2015.

Läs mer om VISA Foundation

[1] Visa Digital Payment Study 2017

Undersökningen genomfördes av undersökningsföretaget Populus på uppdrag av Visa under perioden juni – juli 2017. I undersökningen deltog 42 308 konsumenter i 22 europeiska länder: Österrike, Belgien, Bulgarien, Tjeckien, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Grekland, Irland, Israel, Italien , Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Slovakien, Spanien, Sverige, Schweiz, Turkiet och Storbritannien. 2002 respondenter deltog i Sverige.