Share, , Google Plus, Pinterest,

Posted in:

Så får du häftig belysning som synkar med TV:n

Philips TV

Du kan skapa en unik och stämningsfull ljussättning med bakgrundsbelyst TV och samverkande ljuskällor i rummet. Här ger experten sina fem bästa tips för att maximera effekten av Ambilight och Hue.

Läs mer om Ambilight-TV
Här i Sverige är vi omgivna av mörker en stor del av året. Därför lägger vi stor vikt vid både det naturliga ljusinsläppet och på belysningsdesign i hemmet. Philips TV har tagit ljusinredningen till en ny nivå med sin bakgrundsbelysta Ambilight-TV och sina LED-lampor i Hue-serien.

Hue-lamporna bidrar inte bara till att skapa en personlig och unik belysning i hemmet, de kan också skapa dynamisk belysning som ändrar sig i takt med dygnet, årstiderna eller användarens egna preferenser. När Ambilight och Hue kombineras smälter TV och belysning samman till en helhet som bidrar till att skapa en unik ljussättning.

– Om du tittar på en film där du är på väg in i en skog förlänger Ambilight den gröna färgen ut mot väggen när du kommer in bland träden. Om du dessutom har Hue-belysning i rummet så lyser även lamporna med samma gröna sken, förklarar Pär Josefsson som är nordisk produktchef hos Philips TV.

Se en film om Ambilight-TV

Pär Josefssons fem bästa tips för att maximera Ambilight och Hue
1. Om du sätter Hue-belysningen bakom dig när du tittar på Ambilight-TV både förlänger och förstärker du upplevelsen. Om du t.ex. ser en explosion kommer ljuset först i TV:n, sedan i Ambilight och till sist bakom dig på din Hue-lampa.

2. I de senaste modellerna är Hue inlagt i inställningarna. Du kan lägga in en viss fördröjning i hur Ambilight skiftar färg, vilket förstärker den rumsliga upplevelsen ytterligare.

3. Tänk på hur du placerar din TV med Ambilight. Det måste inte vara på en platt vägg. Ett hörn med Ambilight fungerar också bra.

4. Kom ihåg att Hue-lamporna också fungerar som allmänbelysning. Dessutom kan du ställa in Ambilight-funktionen på stämningsbelysning även när du inte tittar på TV, så TV:n lyser upp vägen bakom i valfri färg.

5. Kom ihåg att lösningen är energisnål. LED-lamporna i Ambilight-TV drar endast en watt styck.

Läs mer om Ambilight-TV