Share, , Google Plus, Pinterest,

Posted in:

Bästa köpet för dig som är ute efter ny OLED-TV

TP Vision

Europas just nu mest prisvärda OLED-TV är Philips 55POS9002, enligt expertjuryn i EISA. Utrustad med en OLED-panel med 4K-upplösning, Android TV och Philips unika Ambilight-teknik ligger den i marknadens absoluta framkant. Men den största nyheten finns under skalet.

Här kan du läsa mer om den prisvinnande TV:n

Det finns ingen OLED-TV på marknaden som är lika prisvärd som Philips 55POS9002. I alla fall inte om man ska tro expertjuryn från 53 elektroniktidningar från 25 länder som delar ut det åtråvärda EISA-utmärkelserna. I år knep Philips 55POS9002 priset i kategorin ”Bästa köp OLED-tv”.

– Det är det bästa priset man kan få, för det betyder ju att vi har träffat rätt både vad gäller pris och prestanda. Bildkvaliteten kan den mäta sig med långt dyrare apparater och funktionsmässigt har den allt, säger Pär Josefsson som är produktchef på Philips TV.

Den stora nyheten i den 55 tum stora OLED-TV:n från Philips är P5-chippet. Det är ett helt nytt bildbehandlingschip som förutom förbättrad hantering av skärpa, färg, kontrast och rörelse tar hänsyn till en femte parameter.

– Idag tittar vi på tv på andra sätt än för några år sedan, allt från 4K-bluray till lågupplösta Youtube-klipp. Strömmat innehåll komprimeras ofta och får allehanda mpeg-artefakter och digitalt brus. Det helt nya P5-chippet som finns i våra nya TV-apparater analyserar innehållet och gör förbättringar utifrån de förutsättningar som finns i grundmaterialet, säger Pär Josefsson.

En nyhet i Philips nya OLED-TV är P5-chippet. Philips 55POS9002 har även Android-TV med inbyggd Chromecast och Google Assistant.

OLED, ”Organic light-emitting diode”, är ett revolutionerande språng i tv:ns utveckling, på samma sätt som steget från tjock-TV till platt-TV. Till skillnad från LCD-tekniken kan en TV med OLED-panel exakt styra färg och ljus i varje bildpunkt. Det innebär att färger blir klarare och mer naturliga, och där det ska vara svart i bilden är det verkligen helt svart. Tillsammans med Philips unika Ambilight-teknik blir upplevelsen starkare än någonsin.

– Ambilight gör för det första att bilden känns större. Bakgrundsljuset gör också att det blir behagligare för ögat att titta på TV:n i ett mörkt rum. Dessutom skapas en illusion av att färger och kontrast förstärks av Ambilight, säger Pär Josefsson.

Philips 55POS9002 har dessutom Android-TV med inbyggd Chromecast och Google Assistant. Med mikrofonen i fjärrkontrollen kan du göra en Google-sökning, starta önskade filmer och musik, samt styra saker i ditt smarta hem med Google Assistant-funktionen. Om du hellre skriver för hand har fjärrkontrollen dessutom inbyggt tangentbord. Du som tycker att 55 tum är för litet kan se fram emot en 65-tumsversion i början av 2018.

Här kan du läsa mer om den prisvinnande TV:n