Share, , Google Plus, Pinterest,

Posted in:

Därför passar Sudio Fem fler öron än många andra in ear-hörlurar

Genom att skapa en in ear-hörlur som vilar mot hörselgången istället för att tryckas djupt in i den har svenska Sudio hittat en konstruktion som passar i princip alla. Dessutom stänger hörluren ute mer miljöljud. Så här fungerar Sudio Fem.

In ear-hörlurar är normalt sett konstruerade så att du trycker in dem i hörselgången för att hålla dem på plats. Eftersom öron kan se väldigt olika ut är det inte säkert att den konstruktion och storlek som tillverkaren valt på sin in ear-hörlur passar alla. För att kompensera för detta har man ett set silikonöverdrag att välja bland, men inte ens med dessa blir passformen 100 procent.

Passformen för Fem är framtagen efter stora tester av flera olika typer av öron för att kunna passa utmärkt för största möjliga antal.

Tobias Alvbäck, produktutvecklare, Sudio
Med bättre passform och ett nytt ljudchip ger Sudio Fem en riktigt bra ljudkvalitet.

Tillverkarna är förstås medvetna om detta och försöker komma runt problematiken. Svenska Sudio har med sin fjärde generation true wireless-hörlurar hittat en lösning som både passar fler öron och stänger ute mer av omvärldsljudet, helt utan att du måste trycka in dem djupt i hörselgången. Hörlurarna heter kort och gott Fem.

Läs mer om och köp Sudio Fem här

Formad att passa många olika öron

– Passformen för Fem är framtagen efter stora tester av flera olika typer av öron för att kunna passa utmärkt för största möjliga antal. Du har fortfarande en pip in i hörselgången men den går inte alls lika djupt in, den snarare vilar mot hörselgången, säger Tobias Alvbäck, produktutvecklare hos Sudio.

Sudio Fem

De såg att det var många människor som inte kunde ha in ear-lurar och har experimenterat mycket med olika lösningar. Den som de nu har tagit fram har testats på ett stort antal människor.

– Genom flera tester i träningssammanhang har den här varit den bästa som vi har testat rent passformsmässigt, säger Tobias Alvbäck.

Eftersom Fem är vattentät klarar den hårda träningspass. Tillverkaren har också valt att ha en touchkontroll istället för traditionella knappar, vilket gör att hörlurarna tål mer fukt.

Ljudchip som levererar

Förutom att förbättra passformen har Sudio även arbetat mycket på ljudkvaliteten. Jämfört med tidigare modeller har man lättat upp basen lite för att få ett mer balanserat ljud som passar fler genrer.

Tillverkaren har även satt in ett uppdaterat ljudchip.

– Ihop med det faktum att passformen gör att den stänger ute ljud riktigt bra så har vi fått en förbättrad ljudkvalitet i en hörlur som redan från början hade riktigt bra ljud, säger Tobias.

Sudio Fem är deras bästa hörlur hittills och med en speltid på hela 20 timmar har du mycket härlig musik att se fram emot.