Share, , Google Plus, Pinterest,

Posted in:

10 appar alla musiker borde ha

Utbudet av appar för IOS och Android är större än någonsin, och i dag kan du faktiskt skapa kompletta produktioner i din surfplatta eller mobiltelefon. Här är tio av de hetaste Ipad-apparna för musiker just nu.

1. Korg Gadget

Info: Korg hade redan tagit fram åtskilliga kompetenta appar för musikskapare innan man tog ett helhetsgrepp med Korg Gadget, en komplett lösning för att skapa egna låtar. Här finns syntar och trummaskiner såväl som effekter och sequencer.

Pris: 289 kronor

Korg Gadget

2. Apple Garageband

Info: Garageband i Ipad-version är påfallande likt datorversionen till utseendet, men här finns faktiskt en del nya och spännande finesser som drar nytta av Ipadens pekskärm. Garageband är appen som låter dig skapa kompletta produktioner med dess inbyggda sequencer och medföljande instrument.

Pris: gratis

3. FL Studio Mobile HD

Info: De flesta känner till att Avicii använder mjukvaran FL Studio för att ta fram sina hitlåtar. Mobile HD-versionen av FL Studio är inte alls lika mångkunnig som datorversionen, men innehåller likväl en rejäl uppsättning instrument med inriktning åt elektronisk klubbmusik.

Pris: 149 kronor

4. Samplr

Info: Samplr är i grunden en traditionell sampler, alltså en digital ljudinspelare, men som drar nytta av Ipadens pekskärm på ett klurigt sätt. Här skapar du intuitivt musik och nya ljud genom att peka och dra på skärmen. Låt dig inte avskräckas av det grafiska gränssnittet, som inte alls är så klurigt som det först ser ut att vara.

Pris: 75 kronor

Samplr

5. Steinberg Cubasis

Info: Cubasetillverkaren Steinberg har släppt en app som påminner om flaggskeppet Cubase, men saknar en del mer avancerade funktioner. Du kan dock spela in ett obegränsat antal ljud- och midi-spår och exportera dina projekt till en dator och fortsätta finputsa dem där.

Pris: 379 kronor

6. Cakewalk Z3TA+

Info: Cakewalks mäktiga mjukvarusynt finns i datorversion sedan många år tillbaka. Nyligen släpptes den också i en IOS-version för Ipad. Synten levereras med över 500 förprogrammerade ljud och stöder funktioner som Inter App Audio och Audio Bus.

Pris: 149 kronor

zeta

7. Animoog

Info: Anrika syntfabrikören Moog Music slog många med häpnad när man i stället för att släppa en klassisk analogsynt presenterade Animoog, en experimentell hybridsynt som känns både retro och ultramodern på en och samma gång. Det ryktas att svenska rockbandet Kent har använt Animoog på sitt näst senaste album.

Pris: 119 kronor

8. DM1

Info: Fingerlab heter tillverkaren bakom DM1, en retrodoftande trummaskin som kommer med 200 kompletta trumset. Som en liten bonus är det grafiska gränssnittet ruskigt snyggt och inbjuder till experiment.

Pris: 38 kronor

dm1

9. Wavemachine Labs Auria

Info: Om du letar efter en riktigt proffsig inspelningsapp till din Ipad är Auria förstahandsvalet. Det är inte den billigaste inspelningsappen, men förmodligen det mest kompetenta. Anslut ett ljudkort och spela in 24 kanaler samtidigt, och aktivera effekter på den inbyggda kanalstrippen (från tillverkaren PSP Audioware) – det mesta är möjligt i den här fantastiska appen.

Pris: 379 kronor

auria1

10. SampleTank

Info: IK Multimedia har tillverkat mjukvaruinstrument sedan tidernas begynnelse och det hörs tydligt när du drar igång SampleTank. Här finns hundratals olika samplade instrument och stöd för externa midi-kontrollenheter. Koppla in en extern usb-klaviatur och du har en mobil synt som du kan ta med dig vart du än åker i världen.

Pris: 105 kronor