Share, , Google Plus, Pinterest,

Posted in:

Konstnärer från spelvärlden designar MSI:s nya bärbara datorer

Katana MSI Notebook

Blixtsnabba moder- och grafikkort har alltid varit en förutsättning för att kunna göra sig ett namn i inom e-sport- och mediebranschen. MSI har varit synonymt med muskler på insidan av speldatorer ända sedan de föddes på 1990-talet. Med den 11:e generationen MSI-notebooks, utrustade med Intel® 11th gen core™-processor, är det däremot uppenbart att det också har lagts kraft på det visuella uttrycket. Det är fortfarande det inre som räknas, men det yttre lockar.

MSI har arbetat med några av de mest uppskattade visuella konstnärerna från spelvärlden under utformningen av den nya serien bärbara datorer.

Pulse GL76 & GL66 från MSI

Design av ikonisk spelillustratör

Gaming-modellerna Sword GF och Katana GF är designade med inspiration från den legendariska illustratören Tsuyoshi Nagano. Han har varit en absolut tungviktare i spelvärlden ända sedan 1985, när han ritade omslagsillustrationer till den första upplagan av spelserien Romance Of The Three Kingdoms från Koei. Den senaste versionen släpptes 2020 som ett konsolspel, så designen är långlivad. Inspirationen till designen av de båda datorerna är en stam av ”drakfolk” som bor på en exotisk ö, där de smider extra starka och kraftfulla svärd. Sword GF är kritvit och Katana GF är kolsvart. Det röda eller blå bakgrundsljuset i tangentbordet fulländar det stilrena och nästan minimalistiska uttrycket som en skandinav knappt kan undgå att bli förtjust i.

Katana MSI Notebook
GF Sword & GF Katana

Rymdkryssare i interstellär dogfight

Den sista av spelmodellerna – Pulse GL – är designad i samarbete med den belgiska digitala skulptören Maarten Verhoeven, som har medverkat i en lång rad filmer och spel, han har dessutom designat och 3D-tryckt en mängd leksaks- och brädspelsfigurer. Till Pulse GL-designen har Maarten Verhoeven utgått från flygande draksoldater i full rustning. Pulse GL:s titangrå skal är utformat att likna en rustning, och på undersidan har den ett sexkantigt mönster som för tankarna till en rymdkryssare i interstellär dogfight.

https://www.lydogbilde.no/wp-content/uploads/2021/06/3c5f1607_Pulse_GL76_GL66_Scenario_Photo_12-scaled.jpg
GL Pulse

Eldsprutande drake som utseende och prestanda

MSI:s nya designfilosofi lyder ”Tech Meets Aestetics”. Tekniken ska hjälpa spelarna att vinna på slagfältet och göra att kreatörer får frihet att skapa. På samma gång ska den se så bra ut att man bär med sig den och visar upp den som en accessoar. Det är därför som MSI:s 2 000 ingenjörer och designer har satsat stort på varje detalj – både på utsidan och inuti.

Se och läs mer om de nya bärbara MSI -datorerna hos Komplett

Den tankegången löper hela vägen från MSI:s ikoniska drake på skärmens baksida till tekniken inuti de nya bärbara datorerna. Det är ett eldsprutande sagodjur med kraft och styrka, och är ett stycke designhantverk som väcker uppmärksamhet – från rätt vinkel. Alla de nya bärbara datorerna från MSI är mindre än 26 millimeter tjocka. Den tunnaste – toppmodellen Creator Z16 – är bara 15,9 millimeter tjock. Creator Z16 är fräst ur Lunar Grey-aluminium och ytan tycks ändra färg beroende på hur ljuset faller, så nya detaljer kontinuerligt framhävs.

Creator Z16

Rå kraft och snabb rendering

Alla de nya MSI-modellerna är utrustade med Intel® 11th gen core™-processor, som ger massor av råstyrka och hastighet. NVIDIA® GeForce RTX ™ 30 Series-grafikkort ger snabb videorendering och snabbare kodning – även om man redigerar upp till 8K HDR RAW-video. Creator 17-modellen finns med upp till 16 GB RAM på grafikkortet, så innehållsskapare kan arbeta på flera projekt samtidigt utan problem eller väntetider.

Creator Z16-skärm i gyllene snittet

Skärmen i de nya modellerna är som något helt nytt gjord i formatet 16:10 i stället för det traditionella 16:9-formatet. Redan under antiken var 16:10-formatet känt som ”gyllene snittet” och anses fortfarande vara det idealiska förhållandet mellan bredd och höjd på en bild. På så sätt får bildskapare alltså en genväg till idealet på samma sång som det finns ledig plats över på skrivbordet när man tittar på video i 16:9-format.

Creator Z16

MSI:s True Pixel Display levererar knivskarp grafik i QHD+-upplösning och True Color-tekniken i Creator Z16 garanterar exakt färgåtergivning frame by frame.

Danskt hifi-ljud i toppklass

Men estetik är inte alltid bara för ögonen. Till exempel är MSI Creator Z16 utrustad med det yppersta fyrkanaliga HiFi-stereosystem som över huvud taget går att ha i en laptop. Det är danska Dynaudio som ligger bakom ljud- och högtalarsystemet, vilket garanterar – ursäkta uttrycket – oerhörd HD-ljudkvalitet på både skrivbordet och i hörlurarna.

https://www.lydogbilde.no/wp-content/uploads/2021/06/75e0af17_Creator_Z16_A11UX_Scenario_Photos_7-scaled.jpg
Creator med danska Dynaudio i högtalarna

Höga prestanda utan överhettning

Alla nya MSI-laptops har Cooler Boost-kylteknik som ger maximala prestanda utan att riskera överhettning. Även här syns tankegångarna om teknik som möter estetik och engagemanget för gaming. Kylflänsarna i MSI:s 11:e generation bärbara datorer är nämligen formade som en krigares rustning. 90 Wh-batteriet räcker till många timmars arbete – eller nöje – på en laddning, beroende på belastningen.

Alla de nya bärbara MSI-datorerna har också den nya Wi-Fi 6E-standarden, som ger stabilare anslutning och betydligt mindre latens även i nätverk med många enheter och mycket trafik.