Share, , Google Plus, Pinterest,

Posted in:

Guide: Hitta bästa laptopen för både gaming och jobb

MSI

Vad ska man egentligen fokusera på om man letar efter en optimal gaminglaptop? Vi tog hjälp av MSI för att få fram ett antal produkter som passar olika kategorier av gamers.

Hitta den MSI-gaminglaptop som passar dig

– Våra laptops är designade av gamers – för gamers. Vi vet vad de olika kategorierna söker efter och designar produkterna med utgångspunkt från det, berättar Lovisa Tjernström som är marknads- och kommunikationsansvarig på MSI.

Hon menar att det finns en del fördomar om just gaminglaptops, som springer ur hur det var förr.
– Gaminglaptops har länge varit otympliga och tunga, men så behöver det inte vara längre. Dessutom hänger en gammal uppfattning kvar om att desktopprestanda är helt överlägsen laptopprestanda. Tack vare teknikutvecklingen det senaste året är det faktiskt ingen nämnvärd skillnad, säger Lovisa Tjernström. Dessutom funkar en laptop för gaming alldeles utmärkt även i produktivitetssammanhang på i exempelvis skolan eller på jobbet, vilket gör att man kan kombinera nytta med nöje i en enda maskin.

Men att hitta rätt laptop är en konst, för det finns många faktorer att ta hänsyn till. Att börja med att förstå vilken kategori gamers man tillhör gör det hela betydligt enklare. Vi har identifierat tre olika typer av gamers, och matchat dem med de gaminglaptops som bäst tillgodoser varje typ av gamers behov:

Vardagsgamern
Det här är en person som är ute efter en allsidig laptop. Vederbörande kanske spelar spel som League of Legends, Rocket League eller CS:GO.

Vardagsgamern använder även sin dator till att göra skoluppgifter eller till att kolla på film. Här fungerar MSI:s nya GE63VR- eller GE73VR Raider utmärkt. Datorerna är fokuserade på online-gaming och bjuder på ett skönt Steel Series-tangentbord där varje enskild tangents bakgrundsbelysning kan ställas in individuellt. Utöver detta är datorerna utrustade med 120 Hz-skärm med 3ms responstid och nya ”Giant Speaker”-högtalare för ett oslagbart ljud.

Den urbana gamern
Här gäller en mer stilren och jobbvänlig laptop som passar lika bra på jobbkonferensen som på LAN-partyt och som fixar lite tuffare hårdvarukrav. MSI:s GS63VR 7RG Stealth Pro är en 15-tummare som inte väger inte mer än 1.89kg och är 17.7 mm tunn, samtidigt som den är utrustad med GTX1070-grafik och 120 Hz-skärm.

Designen på datorn är diskret och det flerfärgade bakgrundsbelysta tangentbordet från Steelseries går att anpassa efter den situation du befinner dig i. Tack vare ett nytt avancerat kylsystem håller man prestandan på topp utan att det medför oljud eller höga temperaturer.

Hardcoregamern
När bara det bästa är gott nog och man vill kunna spela de mest krävande AAA-titlarna eller kanske utveckla sin karriär inom e-sporten, då ska man kolla in nya GT75VR Titan som finns att få med upp till GTX1080-grafik. Utöver toppkomponenter så har GT75VR Titan ett läckert mekaniskt tangentbord och ett ergonomiskt handledsstöd så att du kan spela dina favoritspel ännu längre.

GE63VR Raider, GE73VR Raider och GT75VR Titan beräknas nå de svenska butikshyllorna i slutet av september.

Hitta den MSI-gaminglaptop som passar dig