Share, , Google Plus, Pinterest,

Posted in:

Bra tips för att streama dina gaming-sessioner

Många gamers drömmer om att göra karriär som professionella streamare. På senare år har det blivit möjligt att göra spelandet till ett heltidsjobb och tjäna en hel del pengar på det.

Förutom Twitch har de flesta stora sociala medieplattformar, som Facebook, Instagram och YouTube, numera enkla funktioner för att livestreama video – när som helst och var som helst.

Om du tar ditt spelande på allvar vill du förmodligen satsa på något mer avancerat än en vanlig livestream på sociala medier. Nu för tiden har många gamers dessutom en aktiv livsstil och är ständigt på resande fot mellan olika spelevenemang. Känner du igen dig? Då kanske en bärbar gamingdator från MSI är precis vad du behöver för att bli nästa stjärna på Twitch.

Multitaska med åttonde generationens Core™-processorer från Intel®

Den 3 april släppte MSI en hel serie nya bärbara speldatorer med åttonde generationens Core™-processorer från Intel®. Tack vare världens första sexkärniga processorer för bärbara datorer går det nu ännu smidigare att spela och streama samtidigt. Du kan utan problem köra flera olika program samtidigt som du behåller en jämn bildfrekvens i dina spel. De extra kärnorna ger bättre spelprestanda utan att du behöver stänga av några bakgrundsprogram. Den uppdaterade programvaran MSI Dragon Centre 2.0 ger dessutom en optimal systemprestanda tack vare olika anpassningsbara profiler där spelets prestanda prioriteras. Det kanske inte syns i din stream, men med den nya funktionen ”Gaming mode” kommer ditt system automatiskt att optimera spelprestandan på datorn. Med funktionen kan du till och med ställa in vilka tangenter som ska lysa beroende på vilket spel du spelar. På så sätt behöver du inte längre oroa dig över att hitta rätt tangenter på ett dåligt upplyst LAN.

Redigera och rendera video
Med proffsigt videomaterial kan du ta din karriär som streamer till nästa nivå. Förutom att streama och ladda upp inspelade klipp kanske du vill vlogga eller skapa annat videomaterial till dina sociala kanaler. Intels® nya åttonde generationens Core™-processorer ökar renderings- och transkodningshastigheten med över 30 procent. Det gör redigeringsprocessen för video mer effektiv, så att du kan ägna mer tid åt dina spel.

Programvara för streaming
För att filma och sända dina spelsessioner via Twitch eller andra kanaler behöver du installera programvara för streaming. De två mest populära alternativen är OBS (Open Broadcaster Software) och XSplit Gamecaster. Några av XSplits funktioner kräver en premiumlicens, men när du köper en bärbar dator från MSI ingår ett års premiumlicens för XSplit Gamecaster så att du kan du kickstarta din karriär som streamer. I den här programvaran finns till exempel chroma key-funktioner, så att du kan smälta in i bakgrunden och skapa en proffsig streaming-upplevelse.

Med tre enkla steg kan du börja sända dina spelsessioner live på plattformar som Twitch, YouTube och UStream. Du kan logga in via dina sociala mediekonton och redigera dina filmer direkt i programmet.  Det är smidigt, användarvänligt och perfekt för att dela dina spelsessioner med vänner, familj eller hela världen – eller fånga dina bästa spelögonblick, bara för att det är kul.

Anslutning
Att enkelt kunna ansluta din utrustning är en viktig förutsättning för att du ska kunna streama från din bärbara speldator. Du kan till exempel behöva en eller två webbkameror, en extern mikrofon och extra skärmar. Med en MSI GT75 kan du utan problem ansluta upp till tre externa skärmar, en webbkamera och en mikrofon. Det finns till och med en Thunderbolt 3-port så att du kan ladda din smartphone och till exempel hålla koll på din Twitch-chatt medan du spelar.

Slutsats
En kraftfull bärbar dator är ett viktigt första steg om du vill göra karriär som streamingproffs.
Resten är förstås upp till dig.

Läs mer om MSI:s gamingdatorer: