Share, , Google Plus, Pinterest,

Posted in:

Välja konsol: Spela tillsammans hela familjen

Inet Nintendo Switch

Vi hjälper dig hitta rätt konsol till familjens spelkvällar och förklarar vad som skiljer de olika spelkonsolerna åt. Vi tipsar även om sociala spel.

Snart är det julledigt och då samlas hela familjen för att umgås och ha roligt. Genom att spela tillsammans knyter ni starkare band till varandra samtidigt som ni har kul. Men vilken konsol ska du köpa?

Det finns ett flertal konsoler på marknaden att välja bland. Tillverkarna har släppt specialvarianter av gamla retromodeller och du hittar även hårdnackade spelkonsoler med fokus på 4K-upplösning och tunga speltitlar.

Någonstans däremellan finner du Nintendo Switch. Spelkonsolen som har mängder av retrotitlar i utbudet, men även de senaste spelen.

Vad den framför allt utmärker sig med är dock dess tydliga fokus på att man ska kunna spela tillsammans. Många av speltitlarna premierar multiplayer. En hel del av dem har även byggt in koppling till rörelsesensorerna i kontrollerna vilket gör att du kan få en ganska livad spelkväll där ni ska hoppa, dansa och tävla.

En annan fördel med konsolen är att den både kan kopplas till TV:n och användas som bärbar spelkonsol. Det gör att du kan koppla loss den från TV:n när de vuxna ska kolla på Netflix, och barnen kan då spela via den inbyggda skärmen. På så vis fortsätter den att vara en social spelkonsol för barnen även när de vuxna vill vila.

Amiibostödet är ytterligare ett plus. Genom att köpa till lösa spelfigurer kan du låsa upp specialinnehåll i spelen. De små amiibofigurerna blir därför roliga presenter många födelsedagar framöver – de ger spelen mervärde och utgör samlarfigurer.

Tips på spel som kan spelas tillsammans

Förutom Zelda och Mario, som förstås är givna klassiker, vill du förmodligen även ha ett gäng mer sociala spel som ni kan spela tillsammans. Här kommer tre förslag:

  1. Mario Kart 8: Race:a mot resten av familjen i denna remake av klassikern med uppgraderad grafik, nya banor och timmar av skoj.
  2. Just Dance 2020: Dansa tillsammans eller mot varandra i senaste versionen av Just Dance.
  3. Super Mario Party: Mängder av minispel och utmaningar som passar både små och stora familjemedlemmar. Tävla mot varandra genom att utföra rörelser.

FAKTARUTA / Välj rätt konsol

  • Bäst spelkonsol för hela familjen: Nintendo Switch
  • Bäst spelkonsol för hårdnackade gamers: Playstation 4 Pro eller Xbox One X
  • Bäst spelkonsol för nostalgiker: NES Classic Mini, Sega Mega Drive Mini, Playstation Classic

Köp Nintendo Switch hos Inet