Share, , Google Plus, Pinterest,

Posted in:

Trygga hemmet med 100 procent trådlösa övervakningskameror

Övervakningskamerorna har rasat i pris och idag kan du därför övervaka hela hemmet för en överkomlig summa. Se till att hålla tjuven på avstånd och hemmet under kontroll genom att välja kameror som möter dina behov.

Se alla kamera-paket i Arlo-serien
 
Oron för inbrott stiger, och likaså antalet faktiska anmälda inbrott. Preliminär statistik från

Övervakningskamerorna i serien Arlo är trådlösa och tåliga mot både vind och vatten.

Brottsförebyggande rådet visar att bostadsinbrotten ökade med tre procent i fjol. Som en trygghetsfrämjande åtgärd väljer många att installera övervakningskameror hemma.

Marknaden för dessa svämmar dock över av produkter och det kan vara svårt att veta vilket system man som konsument ska välja.

– Det viktiga är att du ser till dina behov och hur omfattande system du behöver. Ska du exempelvis köpa kameror som kompletterar ett larmsystem? Ska de monteras inom- eller utomhus? Eller kanske till och med både och, säger Johan Wahlberg, marknadschef hos Inet.

Välj rätt övervakningskamera
Ett märke som de ser får positiva omdömen av många är övervakningskamerorna i Netgears produktserie Arlo. De håller en hög kvalitet och är dessutom 100 procent kabelfria vilket gör att du kan installera dem i princip var som helst hemma. Du behöver inte ens ha ett strömuttag i närheten.

– Arlo Pro kan användas med laddningsbara batterier och har en batteritid på upp till 6 månader, sedan laddar du dem för att ge dem ny kraft, säger Johan Wahlberg.

Inet
Arlo-appen finns både för iOS och Android.

En annan bra grej med dem är att de är vädertåliga så att de kan användas både inom- och utomhus. Den tillhörande appen är väldigt användarvänlig vilket gör det enkelt att installera och konfigurera dem hemma.

När du väljer övervakningskamera är det också viktigt att tänka på bildkvalitet. Du ska kunna se den som passerar kameran i hög kvalitet oavsett tid på dygnet. Det som avgör om du kommer att kunna göra detta är kamerasensorn.

– Vi rekommenderar att du som lägst väljer en kamera som håller HD-kvalitet och som har mörkerseende inbyggt. Då fångar du tjuven på bild oavsett klockslag, säger Johan.

En annan viktig faktor är att det som spelas in lagras någonstans. Hinner du inte se notifieringen på mobiltelefonen riskerar annars tjuven att gå obemärkt förbi. Men med molnlagring, alternativt plats för minneskort i enheten, så kan kameran spara det som spelas in.

– Du har inbyggd rörelseaktivering i de allra flesta övervakningskameror idag och när den upptäcker rörelse kommer den då att börja spela in. Du kan även lagra inspelningen i molnet.

Får jag filma?
Oroar du dig över att du inte får filma? Gör inte det. Kameraövervakningslagen säger att privatpersoner som filmar för privat bruk på egen mark utgör undantag från lagen.

– Inomhuskameror är därmed inga problem. Utomhuskameror måste du se till att rikta så att de bara filmar din tomt, inte områden som allmänheten har tillträde till, säger Johan.

Du får dock inte sprida materialet du fångar på film.

Se alla kameror och paket i Arlo-serien
 
Netgear Arlo – 5 viktiga fakta
● 100 procent trådlös, krävs inte ens en strömkabel
● Filmar i HD-upplösning
● Mörkerseende
● Molnlagring – lagrar de 7 senaste dagarnas inspelningar gratis
● Rörelsesensor som aktiverar inspelning