Share, , Google Plus, Pinterest,

Posted in:

Överraska tjuven med en lampa i vintermörkret

Det är små detaljer som är avgörande när tjuven väljer hus att gå in i. Framför allt gillar de inte att väcka onödig uppmärksamhet. Därför kan en lampa vara ett effektivt sätt att avskräcka tjuven.

Fler och fler upptäcker fördelarna med att kunna ha koll på sin bostad från mobilen när de inte är hemma. Det är en trygghet att veta att man får en notis om någon smyger omkring på tomten eller försöker bryta sig in, oavsett om man är på jobbet eller ligger på stranden.

Ett ljus i mörkret
En viktig komponent är förstås övervakningskameror, men i det vintermörka Norden får kamerorna jobba hårt för att fånga något som går att urskilja på bild. Nu har dock Arlo kompletterat sin serie övervakningskameror med Security Light. Det är en trådlös utomhuslampa som tänds när den känner av rörelse. Timer- eller rörelseaktiverad belysning är något som har dokumenterad effekt på inbrottstjuvar eftersom de då inte längre kan operera ostört. Dessutom kan det göra grannarna uppmärksamma på misstänkt aktivitet på er tomt om ni meddelat att ni är bortresta.

En lampa som tänds automatiskt när den känner av rörelse kan vara ett effektivt sätt att avvärja en inkräktare.

Koll i mobilen
Men Security Light kan mer än en vanlig lampa. När rörelse upptäcks får du en notis i mobilen, och lampan kan själv tända andra lampor och starta inspelning med dina Arlo-kameror. Ljuset i lampan kan justeras i olika färger, och exempelvis blinka rött om lampan upptäcker oönskade besökare på tomten. Du kan också styra ljusets styrka, ändra ljuskäglans bredd och schemalägga belysningen. Lampan är förstås även vädersäkrad enligt IP65-standarden.

Här kan du läsa mer om Arlo Security Light 

Eftersom lampan är kompatibel med tjänsten IFTTT (If This Then That) är det bara fantasin som sätter gränserna för vad som ska hända när rörelse upptäcks. Några givna exempel är att sätta på musik och tända belysningen i huset. Ett perfekt komplement till övervakningskamerorna, med andra ord.

Med den här ringklockan får du koll på vem som ringer på dörren, och du kan svara direkt i mobilen.

Uppkopplad ringklocka
I år kommer även Arlos ringklocka Audio Doorbell till Sverige. När någon ringer på får du en notis i mobilen och har du en Arlo-kamera vid dörren ser du vem som kommer. Dessutom har ringklockan både mikrofon och högtalare så att du kan prata med besökaren. Skulle du inte vara på prathumör låter du bara ringklockan spela upp ett av de förinspelade meddelandena.

Läs mer om säkerhetsprodukter från Arlo