Share, , Google Plus, Pinterest,

Posted in:

Maxa hemmakvällen med kraftfull mediaspelare

Inet Nvidia Shield

Är du ute efter en mediaspelare som du både kan använda för att spela och titta på film? Nvidia Shield är 4K-modellen som gör allt det. Men vilken ska du välja? Standardmodellen eller Pro?

Nvidia är välkända – och omtyckta – när det kommer till grafikkort. Du hittar dem hos i princip alla datortillverkare – i allt från gamingdatorer till enklare studentmodeller.

Men tillverkaren har även en kraftfull mediaspelare i produktutbudet som bygger på deras framstående teknik, Nvidia Shield TV. Den gör din TV till en fullfjädrad smart-TV utan att tumma på snabbhet, app-utbud eller funktionalitet. I jämförelse med enkla tekniska lösningar såsom Chromecast, eller de ofta ganska begränsade smart TV-system du hittar i TV-apparaterna – är Shield TV byggd för smarta hemmet, appar, film och spel. En dedikerad enhet för detta ger dig större valmöjligheter när det är dags för fredagsmys.

Via den kan du exempelvis se på film i 4K-upplösning eller se vad som händer utanför huset genom att kontrollera dina Nestkameror direkt på TV:n. Men du kan även streama spel från GeForce Now – eller från datorn till TV:n.

GeForce Now är namnet på Nvidias molntjänst som innehåller mängder av spel, och dessa kan går att spela direkt på TV:n efter att du har kopplat in din Nvidia Shield TV. På så vis slipper du köpa en kraftfull gamingdator eller en separat spelkonsol, du kan spela direkt via mediaspelaren.

Många som redan har en separat spelkonsol väljer att synka denna med sin Shield TV och köra allt via denna, eftersom det är smidigare att köra allt från en enda enhet.

Se på film i maxad kvalitet
Har du en 4K-TV vill du förstås nyttja den kapaciteten till fullo. Även detta kan du göra med Shield TV. Mediaspelaren har inbyggd AI-uppskalning, så den tar hand om bildkällan och skalar upp den till 4K-upplösning.

Dessutom har Shield TV stöd för HDR, så det borgar för bästa möjliga bildkvalitet på alla sätt och vis.

När det kommer till ljud hittar du stöd för Dolby Atmos. Det är en teknik där du får känslan av att ljudet så att säga kastas över dig i soffan och skapar en upplevelse av surroundljud. Det måste upplevas för att förstå. Har du högtalare med Dolby Atmos-stöd vet du förmodligen redan om detta, och då kan det vara bra att känna till att Shield TV är kompatibel med tekniken.

Välj rätt mediaspelare
Men frågan är vilken Nvidia Shield TV du ska välja – det finns nämligen två modeller. En Pro och en standard.

Det som skiljer dem åt är framför allt hur mycket film och annat som du kan lagra lokalt på dem. Shield TV har stöd för 8 gigabyte lagringsutrymme, medan Promodellen kommer med det dubbla. Eftersom Pro också kommer med två USB 3.0-portar har den även bättre utbyggbarhet.

Vidare har den 30 procent mer minne samt Plex inbyggt och är därmed något mer kraftfull och flexibel vilket är bra för dig som redan har ett stort mediabibliotek hemma som du snabbt vill kunna grotta ner dig i.

Är du en person som gärna sparar ner filmer, TV-serier och annat lokalt istället för att köra det från molnet är med andra ord Pro rätt modell för dig. Kör du däremot mycket via molnet och har god hastighet i ditt trådlösa nätverk hemma räcker det kanske med standardmodellen?

Köp Nvidia Shield hos Inet