Share, , Google Plus, Pinterest,

Posted in:

Se resultatet direkt med en egen storformatsskrivare

Slipp omvägen via printleverantören med en egen storformatsskrivare på kontoret. Det lönar sig snabbt, inte minst i form av tidsbesparing. Med HP:s nya skrivarserier Z6 och Z9 har det aldrig varit enklare att själva skriva ut material och resultatet blir dessutom i absoluta proffsklass.

Det finns många leverantörer av print-tjänster som hjälper mindre företag att skriva ut en mängd olika saker som exempelvis marknadsföringsmaterial som affischer, roll-ups och vepor, men även CAD-utskrifter, typografiska kartor, GIS-kartor med mera.

För många företag finns det både tid och pengar att spara på att införskaffa en storformatsskrivare och skriva ut materialet själv. Du får större möjlighet att påverka kvaliteten och får dessutom möjlighet att göra finjusteringar i både kvalitet och innehåll i sista minuten inför exempelvis ett event. Inte minst slipper du vänta upp till flera dagar på resultatet, utan kan skriva ut materialet lika enkelt som du skriver ut en vanlig a4.

– Kvaliteten på våra storformatsskrivare blir minst lika bra och i många fall bättre än från en traditionell printleverantör. Våra skrivare är godkända enligt arkivstandarden ISO 11798, och ett utskrivet fotografi håller i upp till 200 år om den sitter rätt monterad bakom glas, säger Marcus Wollard som är ansvarig för storformatsskrivare på HP.

2,5 gånger snabbare utskrifter
HPs nya storformatsskrivarserier Z6 och Z9 fyller de flesta behov som en krävande utskriftskund kan tänkas ha. Z6-serien riktar sig till företag som har behov av stora, exakta utskrifter av ritningar, GIS-kartor och andra utskriftsjobb med hög detaljrikedom. Z6-skrivarna, som har sex bläckpatroner, skriver även ut upp till 2,5 gånger snabbare än tidigare generation HP-skrivare. För fotografen, reklambyrån och alla andra som vill ha foton och marknadsmaterial i högsta möjliga kvalitet är Z9-serien det givna alternativet. Med hjälp av det HP kallar Pixel Control-teknologi och Nozzle Architecture (HDNA) kan resultat som tidigare krävde tolv bläckpatroner nu åstadkommas med endast nio.

Rätt storlek automatiskt
Båda skrivarna finns att få med en unik funktion för att få rätt format på utskriften utan extra handpåläggning:
– Förutom den horisontella kniven som skär pappret från rullen har de även två vertikala knivar. Det gör att skrivaren kan skära till rätt storlek helt automatiskt och du kan få helt utfallande utskrifter från A4 upp till bredden och längden på rullen.

Dessutom finns det i båda skrivarserierna en modell med dubbla rullar så att du kan exempelvis ladda skrivaren med både papper och material för att producera vepor, säger Marcus Wollard.

Skrivarna har även flera andra proffsfunktioner som underlättar handhavandet, till exempel Adobe PostScript för kommunikation med de marknadsledande grafikprogrammen i Adobe-sviten och stöd för Pantone-skalan för exakt färgåtergivning. Med skrivaren följer även en överskådlig och användarvänlig programvara, HP Click, som hjälper dig på ett enkelt sätt att skriva ut materialet rätt.

Läs mer om HP Designjet