Share, , Google Plus, Pinterest,

Posted in:

En dator i läder hämtar inspiration från bilindustrin

Spectre Folio är en Windows 10-dator som vare sig är i plast eller metall, utan i äkta läder. Datorn är inte bara snygg att titta på och skön att hålla i; under skinnet finns den senaste tekniken och ett batteri som räcker en hel arbetsdag.

Bärbara datorer har haft en mängd olika utseenden och stilar under årens lopp. Allt från de första fyrkantiga, grå kolosserna till färgglada rundade modeller i plast. De senaste åren har det varit tunna datorer med metallfinish som varit rådande inom premiumsegmentet. Men nu har HP släppt en modell som går i en helt annan riktning när det gäller design och känsla.
– Vi har hämtat inspiration från bland annat mode- och bilindustrin där läder är ett tidlöst och exklusivt materialval, säger Staffan Sjöberg som är produktchef för konsumentdatorer på HP.

Istället för att lägga handlovarna på en hård aluminiumyta är det istället mjukt skinn som möter huden. Resultatet är en tidlös känsla och gör att datorn verkligen sticker ut från mängden.

Men Spectre Folio är mer än bara yta, när vi går ”under skinnet” hittar vi en mängd smarta funktioner som underlättar för både arbete och underhållning. Datorn har en unik gångjärnsdesign som gör den enkel att fälla upp och även växla till övriga användarlägen med bibehållen stabilitet.. I det andra ”filmläget” har du fortfarande musplattan framme för navigation, men tangentbordet är bakom skärmen. Vill du använda den medföljande pennan med tryckkänslighet och tilt-kontroll blir det enklare när du viker ner skärmen helt och hållet så att datorn blir mer som en platta.
– Vi har ju sett en trend med fler användningssätt för datorer och vi vill se till att ge de möjligheterna till användarna, säger Staffan Sjöberg.

Processorn är en Intel Amber Lake Core i5 eller i7 som är kända för att dra lite ström men samtidigt leverera en hög prestanda.
– Med en strömsnål processor behöver vi ingen fläkt och kan få en dator som är helt tyst. Du får dessutom en väldigt lång batteritid och kan använda den en hel arbetsdag, säger Staffan Sjöberg.

Läs mer om Spectre Folio

För dig som behöver mer prestanda finns HP Spectre x360. Den modellen kan också omvandlas för att tillåta olika användningsområden. Den finns i både 13” och 15”, med ännu snabbare processorer och i den större modellen även med bättre grafikkort för att klara tyngre uppgifter som grafisk design och foto- och videoredigering. Den har även en uppsjö smarta säkerhetsfunktioner som fingeravtrycksläsare och IR-kamera för inloggning och en fysisk switch för att stänga av och på webbkameran.
– Vi har även modeller med vad vi kallar en ”privacy screen” som gör att någon som sitter bredvid dig bara ser en mjölkvit skärm när de tittar från sidan, säger Staffan Sjöberg.

Läs mer om Spectre x360