Share, , Google Plus, Pinterest,

Posted in:

Hemligheten bakom det perfekta ljudet – så lyckades Belkin med Soundform

Hur balanserar man batteritid, passform och bästa möjliga ljudbild i en så liten produkt som en in ear-hörlur? Hur tänker tillverkarna? Vi tog ett snack med Marc Cooper, EMEA-chef på Belkin, vars senaste true wireless-hörlurar Soundform har gjort succé på marknaden.

Belkin må vara kända för många produktkategorier, speciellt inom nätverk, men de har faktiskt sina rötter inom ljud. Därför var det inte så oväntat att företagets nya true wireless-hörlurar Soundform TWS skulle låta så bra som de gör.

Hörlurarna har tagits emot väl av oberoende recensenter. Därför blev vi intresserade av att ta reda på hur Belkin har arbetat för att ta fram dessa hörlurar.

Vi ville ha en design där hörluren sluter tätt och därmed eliminerar statiskt brus. Samtidigt var det viktigt att få till ett ljud av premiumkvalitet.

Marc Cooper, regionchef för Belkin i EMEA.

Belkin Soundform är tillverkade för verkligheten. Klicka här och läs mer.

Stora utmaningar

Att få bästa möjliga ljud ur in ear-hörlurar är ett tidskrävande jobb som kräver stor precision och lång erfarenhet. Öronpluggarna ska vara kompakta och väldesignade, samtidigt som detta inte får gå ut över ljudbilden.

Det är en fin balans mellan att sätta in tillräckligt stora element som ger bra bastryck, en kompakt storlek för bästa passform och ergonomi samt ha en design som stänger ute omvärldsbruset. Det är många detaljer som måste vara perfekt avvägda för att slutresultatet ska bli lyckat.

Arbetet kräver med andra ord kompetenta ljudingenjörer och det har Belkin.

Marc Cooper, EMEA-chef på Belkin.

Marc Cooper, som är regionchef för Belkin i EMEA, berättar hur processen med att ta fram Belkin Soundform har gått till:

– Något som vi har fokuserat mycket på är konstruktionen. Vi ville ha en design där hörluren sluter tätt och därmed eliminerar statiskt brus. Samtidigt var det viktigt att få till ett ljud av premiumkvalitet. Därför har vi uteslutande valt högkvalitativa komponenter i hörlurarna och sedan finjusterat dem för att de ska leverera Belkins karaktäristiska ljudprofil och samtidigt hålla borta brus.

Det handlar om att få bort distorsion och att balansera alla register så att detaljerna kommer igenom, sådana detaljer som annars ofta faller bort.

– Resultatet hos Belkin Soundform blev så bra att det känns som att du är på plats, inte att du lyssnar i dina hörlurar, säger Marc Cooper.

Klicka här för information om var du kan köpa dina egna Belkin Soundform true wireless-hörlurar

Många fördelar med true wireless

Belkin Soundform laddas i det medföljande etuiet.

Soundform är, som redan nämnts, true wireless. Numera är nästan alla hörlurar trådlösa och true wireless har sin stora fördel i att hörlurarna laddas upp direkt i sitt etui. Etuiet dubblar således som powerbank och laddare.

Batteritid är en avgörande faktor när du väljer hörlurar, de ska gärna räcka hela dagen. Att du då kan stoppa ner dem i ett fodral som samtidigt laddar upp dem igen är förstås en smart funktion.

Även passform är som sagt viktigt när man utvecklar hörlurar. Det spelar ingen roll hur bra ljud lurarna har, eller hur lång batteritiden är – om de inte sitter skönt och stabilt i örat kommer ingen att vilja använda dem ändå. Det vet förstås Belkin.

Vi har tagit fram en unik design som balanserar bästa passform med en snygg utsida och batteritid som räcker hela dagen.

– Vi har tagit fram en unik design som balanserar bästa passform med en snygg utsida och batteritid som räcker hela dagen. Designen är både kompakt och ergonomisk, säger Marc Cooper.

Genom att noggrant välja ut de allra bästa komponenterna och sedan finjustera designen har man lyckats ta fram en väl avvägd true wireless-hörlur i Belkin Soundform, vilket märks på mottagandet hos såväl recensenter som konsumenter.

– Soundform-profilen är extremt mångsidig och hörlurarna är välbalanserade. Du kan göra allt från att ta emot telefonsamtal, titta på film, lyssna på din favoritmusik och använda dina appar. De är byggda för att fungera med en aktiv livsstil. Oavsett om du tränar, pratar i telefon eller lyssnar på musik så sitter de bekvämt, låter riktigt bra och räcker hela dagen.