Share, , Google Plus, Pinterest,

Posted in:

Nu kan du få multirumsljud utan att byta högtalare

Med Yamaha MusicCast kan du låta valfria bluetooth-högtalare vara med i multirumsystemet. Eller koppla in ett självspelande piano.

Läs mer om MusicCast
 
Trådlösa bluetooth-högtalare har slagit igenom på bred front och det är onekligen ett smidigt sätt att lyssna på musik från exempelvis en smartphone. Men om du vill slippa koppla upp dig mot olika högtalare i olika rum är det istället ett dyrare multirumsystem som gäller. Med MusicCast har Yamaha förenat det bästa från båda världarna och skapat ett flexibelt system som inte kräver att du byter ut dina befintliga högtalare. Det är både ett wifi-baserat multirumsystem där du genom en app eller ett webbgränssnitt styr vilken musik som spelas i vilket rum, men du kan också ansluta befintliga bluetooth-högtalare från vilken tillverkare som helst till systemet.

– Alla MusicCast-produkter har bluetooth in och ut, och du kan strömma vad som helst som du ansluter till en MusicCast-produkt till övriga MusicCast-enheter eller till bluetooth-högtalare, säger Marcus Carlsson som är produktchef för Yamaha Home Audio i Norden. När vi har visat systemet har vi kopplat in en gammal Sony Walkman eller en vinylspelare till en MusicCast-förstärkare och strömmat ljudet trådlöst.

Yamahas strategi är att uppgradera sitt befintliga utbud med MusicCast-funktionalitet, istället för att skapa ett helt nytt segment. Därför kan du få allt från små, enkla högtalare till hemmabioreceivrar i fullbredd med MusicCast inbyggt.
– Vi vänder oss till dem som vill ha ett multirumsystem utan att kompromissa med ljudkvalitet eller övrigt funktionalitet, säger Marcus Carlsson. Vi kan strömma ljud i upp till SACD-kvalitet medan konkurrenterna oftast stannar vid CD-kvalitet.

Uppspelningen styrs genom MusicCast-appen till iOS eller Android, men eftersom MusicCast använder Spotify Connect kan du fortsätta att använda favorit-streamingtjänstens app när du ska välja musik. Unikt för Yamaha MusicCast är att du även kan ansluta Yamahas självspelande flygel till systemet.
– Med Disklavier Radio kan du strömma låtar som olika världsartister har spelat på flygeln, säger Marcus Carlsson. Samtidigt kan du spela upp övriga instrument från låten på ditt MusicCast-system. Inom kort kommer även en lös adapter som gör att du kan koppla in valfritt instrument och strömma till högtalarna. Då kan du hämta musiken från Spotify och spela till om du vill.

Läs mer om MusicCast