Published on 2015/06/18 by M3 Showroom

En musiklösning för moderna hem

Så kallade multirumslösningar för musik finns i många skepnader, men i det moderna hemmet krävs styrmöjligheter och formatstöd som bara de bästa kan leverera.

Termen multirumsystem kastas runt lite oförsiktigt nu för tiden. Vissa tycker att det räcker med att man kan skicka musik trådlöst till ett rum för att hårdvaran ska kvalificera sig som aspirant på epitetet. Andra menar att det där med styrningen nog ska vara lite mer sofistikerat än så och att det gärna får finnas många olika typer av enheter som kan ingå i systemet och som fungerar för olika ändamål. En av de där andra är Denon – ett av världens mest välrenommérade hifi-märken med mer än 100 års erfarenhet i ryggsäcken – som lanserat sitt HEOS-system med det riktigt moderna hemmet i åtanke.

Ljudet distribueras via router

HEOS bygger på trådlös teknik som nyttjar din befintliga router för att distribuera ljudet. Någon bridging-enhet behövs därmed inte och den trådlösa tekniken ger avsevärt bättre omfång än vad exempelvis bluetooth någonsin kan ge. Men framför allt renderar det här möjligheten att styra musiken på ett smart sätt. Du kan välja att skicka olika låtar till olika rum, eller samma låt till flera eller samtliga rum – och allt styrs via en app i din smartphone eller surfplatta.

Installationen är hur smidig som helst. Fyra steg och ditt hem är uppgraderat till en musiklösning värdig år 2015.

Installationen är hur smidig som helst. Fyra steg och ditt hem är uppgraderat till en musiklösning värdig år 2015.

Brett stöd

Utbyggnadsmöjligheterna med HEOS är enorma. Upp till 32 enheter kan anslutas och den som vill ha ett stereopar kan enkelt använda sig av två HEOS 3-enheter för ändamålet. Det är den minsta av de tre högtalarmodeller som finns. HEOS 5 är avsedd för de något större rummen och bjässen HEOS 7 tar sig an ljuduppgifter som räcker för till och med en festlokal. Samtliga högtalare är akustiskt optimerade och har ett mycket rent och exakt ljud. Men den som vill driva andra högtalare än just de som finns i HEOS-serien kan göra det också. Med den trådlösa stärkaren HEOS Amp går det enkelt att ansluta vilket högtalarsystem man vill.

 Ett brett stöd för streamingtjänster är förstås en nödvändighet och HEOS-appen har ett mycket brett stöd för olika tjänster. Via Spotify Connect kan HEOS till och med styras direkt ifrån Spotify-appen.


Ett brett stöd för streamingtjänster är förstås en nödvändighet och HEOS-appen har ett mycket brett stöd för olika tjänster. Via Spotify Connect kan HEOS till och med styras direkt ifrån Spotify-appen.

HEOS kan förutom att distribuera den musik användaren har lokalt lagrad på sin dator eller telefon också användas med de flesta stora streamingtjänster, inte minst Spotify som via Spotify Connect kan anslutas till HEOS direkt genom Spotify-appen. Men här finns också stöd för TuneIn Radio, Pandora, Deezer och flera andra tjänster. Ännu snäppet häftigare blir det med produkten HEOS Link, en förstärkarenhet som gör att samtliga anslutna ljudkällor kan spridas via HEOS-systemet. Varför inte koppla in din gamla vinylsvarv och jazza loss med full mulitrumsfunktionalitet?
Installationen är inte svårare än att koppla in enheterna i respektive rum och ladda hem appen. Några få steg senare har ditt hem uppgraderats med en toppmodern multirumslösning – i ordets rätta bemärkelse.

Läs mer om HEOS by Denon här!

 

Category Tag