SEQR – ny svensk mobil plånbok

SEQR är en ny mobilapp som ersätter gamla sedlar eller kreditkort, vi har kikat närmare på appen.

Telefon och QR koda_artikel

Handla med SEQR vart du än är

Du har säkert redan sett den lilla gröna lappen vid kassan i din närbutik eller vid incheckningen på hotellet. Den finns lite överallt och det blir bara fler och fler handlare som skaffar SEQR (uttalas ”secure”) som ett alternativt betalsätt. De flesta snabbmatskedjor, matvarubutiker, hotell, restauranger och kaféer har redan den gröna lappen med en QR-kod vid kassan, så det är bara skanna och betala.

Tänk alla gånger som du har glömt plånboken i bilen eller hemma, även om det kanske inte är så ofta är det lika irriterande varje gång. Med SEQR kan du alltid betala, så länge du har mobilen med dig.

Seqr-start

Så här ser startskärmen ut i appen och du klickar för att skanna och betala. SEQR har ett stilrent gränssnitt och en tydlig navigering med enbart de funktioner du behöver.

Alla kvitton nära till hands

Vid sidan om vanliga betalningar kan du också föra över pengar till andra personer. Tänk dig när du och polarna ska dela en restaurangnota, då för du enkelt över pengar i appen och en av er betalar på restaurangen. En rejäl bonus är att dina kvitton inte längre behöver fylla plånboken eller försvinna spårlöst när du behöver reklamera en trasig produkt. Kvitton sparas digitalt i appen och kan plockas fram när du behöver dem.

Seqr-kvitto

Dina digitala kvitton och tidigare köp sorteras i en lista utefter de datum då köpen utfärdades. Det ger en bra överblick och är nära till hands när minnet sviker.

Säker betalning

Är SEQR säkert? Ja, om inte namnet talar för sig själv så använder det även NFC som är en trådlös teknik för kommunikation mellan enheter med extremt kort räckvidd för att inte andra enheter ska kunna ansluta till processen. Men det räcker inte, för att vara helt säker använder SEQR krypterad data och varje registrerat konto knyts till varje enskild mobil och kan alltså inte kopieras till en annan enhet. Dessutom krävs en personlig kod för godkännande vid köp och överföringar precis som när du använder din internetbank.

Trots att SEQR är säker är appen enkel att använda. Vid vanlig internetbetalning behöver du manuellt skriva in kortnummer, cvc-kod och verifiera köpet via din internetbank. När du använder SEQR för att utföra en internetbetalning behöver du bara skanna en QR-kod och slå in din pin-kod så är det klart.

Appen är gratis och den kostar inget att använda, än så länge finns den tillgänglig till Iphone och Android.

Ladda ner SEQR till Iphone

Ladda ner SEQR till Android

>