Readly är som Spotify för tidningar

Med appen Readly samlar du alla dina favoritmagasin i en och samma app, samtidigt som du ges möjlighet att upptäcka nya favoriter.

– Vi vill öka den digitala läsningen, säger Ola Grahn som är nordisk vd för Readly.

Det är ett högt ställt mål, men planen Readly lagt ut har redan visat sig fungera. Betalmodellen med en fast kostnad per månad gör att användarna vågar prova nya magasin de kanske skulle dragit sig för att betala för annars.

Väldigt förenklat är Readly som Spotify, fast för magasin. Du prenumererar månadsvis och får då läsa hur många tidningar du vill under den perioden. Idag innehåller tjä

Readly_img_02_small

nsten 117 titlar från olika förlag, men den utökas ständigt med fler.

– Computer Sweden är en av de senaste titlarna, de lades till förra veckan. Vi är bara precis i början och vårt utbud kommer att fortsätta växa stadigt, säger Ola Grahn.

Andra populära titlar som finns i Readly är MacWorld, M3, Allt om historia och Sweden Rock Magazine.

Samla allt på ett ställe i Readly

Målet med tjänsten har varit att skapa valfrihet och tillgång, kunden har tillgång till alla tidningar på ett enda ställe och till ett fast månadspris.

– Tidigare har det varit så att konsumenten varit tvungen att ha en app för varje magasin, vilket varit både utrymmeskrävande och omständligt. Apparna ska uppdateras, och de har dessutom olika läsmiljö vilket ger konsumenten olika bra förutsättningar, säger Ola Grahn.

Readly i IpadReadly fungerar istället så att konsumenten laddar ner en enda app och i den finns alla magasin tillgängliga med ett klick. De listas snyggt med omslag, och klickar du på en tidning får du upp alla de senaste utgåvorna. Väl inne i en tidning bläddrar du precis som i ett vanligt magasin, men med alla digitala fördelar så som funktioner för snabbläddring, delning, bokmärkning och zoomning.

– Det ska gå snabbt att komma igång, man ska kunna ladda en tidning på cirka 20 sekunder med en normaluppkoppling. Och man ska få den här intuitiva känslan av att vara i ett extrautrustat magasin. Du kan till exempel klicka på länkarna i magasinet och få upp webbsidorna, säger Ola Grahn.

Tjänsten har varit igång sedan i mars i år och finns idag både till datorn och samtliga större mobila operativsystem så som Windows 8/RT, Android och IOS. Inom kort kommer Readly också att finnas för webbläsare, vilket ger dig möjlighet att läsa från vilken dator som helst.

Testa Readly gratis en månad nu!

>