Share, , Google Plus, Pinterest,

Posted in:

Äntligen en HD-projektor för äkta hemmabio med 3D

Den nya projektorn Optoma HD30 innebär ett stort steg framåt för riktig hemmabio. Projektorn ger en bild och funktionsrikedom som ingen annan i prisklassen.
För en äkta bioupplevelse hemma i vardagsrummet är en projektor det rätta valet. Du får en upplevelse som inte ens de största tv-apparaterna kan komma i närheten av. Här tar vi en titt på Optoma HD30, en perfekt modell för den som vill ha en praktisk projektor med nyskapande funktioner som samtidigt ger mycket för pengarna.

Projektorn visar bild i full HD 1080p och har ett kontrastförhållande på hela 25 000:1 vilket ger en ovanligt detaljerad bild i mörka scener samtidigt som ljusa scener framträder klart och skarpt.
Projektorsystem-Optoma-HD30
En annan eftertraktad nyhet är att projektorn kan visa film i 24fps (24 bilder i sekunden) vilket ger samma mjuka flyt i bilden som på bio och förbättrar snabba scener som sport eller action.

Mäktig 3D
Djupet och upplevelsen av 3D ökar avsevärt i takt med skärmens storlek, vilket gör att 3D i en vanlig tv ofta känns ynklig. Det är inget du behöver oroa dig för här, med en bild på upp till 150 tum omfamnas du fullständigt av filmen. Eller kanske spelet – det går nämligen bra att visa 3D-innehåll från en mängd källor, till exempel en 3D Blu-ray, Playstation 3 eller Xbox 360.

Här hjälper även DLP-tekniken som helt eliminerar de problem med suddighet (crosstalk) som uppkommer på många 3D-tv. Två stycken nyutvecklade 3D-glasögon med förbättrad kontrast följer dessutom med på köpet.

Inbyggda högtalare
Fast det räcker inte med häftig bild för en riktigt hemmabio, du måste ha ljud också. Tur då att Optoma har tänkt på det och byggt in högtalare direkt i projektorn. Surroundhögtalarna bjuder på ett rikt och klart ljud med en djup bas. Du slipper alltså komplettera med egna högtalare om du inte vill.
Projektorsystem-Optoma-HD30-ovansida
Med Optoma HD30 slipper du flera av de brister som finns på andra projektorer. En utmärkande funktion är den långvariga brinntiden på projektorlampan. Upp till 6000 timmar kan du titta innan det är dags att byta, vilket motsvarar ungefär två timmars tittning per dag under åtta år.

En annan unik funktion är ”Quick Resume” som gör det möjligt att slå på projektorn igen utan att lampan har svalnat.

Återförsäljare
Hembiobutiken.se

Läs mer på projektor.se