Andersson 4K-TV med Ultra HD under 10 000

Full HD har blivit brädad av sitt yngre syskon Ultra HD. Nu har Netonnet bestämt sig för att sätta 4K-upplösning på kartan. Det är Ultra HD, men till ultralågt pris.

Ta upplösningen du har i en full HD-TV och multiplicera med fyra. Svaret du får ut heter 4K, eller Ultra HD, och är den teknik som alla TV-tillverkare valt att satsa på framöver för att konsumenterna ska få en så detaljrik TV-upplevelse som möjligt.

Istället för att se filmerna i full HD-upplösning på 1920×1080 pixlar har den nya 50-tummaren Andersson LED5062UHD utrustats med hela 3840×2160 pixlar, med andra ord fyra gånger fler pixlar. Det är detta som kallas för Ultra HD.

– Det blir enormt mycket bättre bild. Du får en fenomenal skärpa i bilden och ett rejält djup, säger Jonas Järrenfors som är marknadschef hos Netonnet.

Priset under 10 000

Tekniken har visats upp på teknikmässor runtom i världen och börjar nu även dyka upp i handeln. Men som alltid när det kommer till ny teknik har TV-apparaterna hittills sålts till dyra priser. Majoriteten av TV-apparaterna har under året legat på priser från 20 000 kronor och uppåt. Men det är något som Netonnet vill ändra på.

LED5026UHD-PVR_front-skalad

– Vi är först med att pressa ner priset rejält, vi har till och med lyckats ta oss ner under 10 000-kronorsstrecket trots att TV:n är hela 50 tum – detta utan att tumma på kvaliteten. Det känns fantastiskt kul att kunna erbjuda den här tekniken till ett pris som passar de flesta plånböckerna, säger Jonas Järrenfors.

Han förklarar att det låga priset är ett resultat av ett hårt arbete som inköpsavdelningen gjort i samarbete med produktutvecklingsteamet.

– De har som vanligt lyckats pressa inköpspriserna och på så sätt har vi kunnat få ner priset, säger Jonas Järrenfors.

LED5026UHD-PVR_back-skalad

Andersson 4K är framtiden

Andersson LED5062UHD och är en tunn LED-TV med inbyggd PVR för inspelning och pausning av program, 3 HDMI-portar och en usb-ingång för media så att du kan kolla på filmer och lyssna på musik via datorn.

– Teknikutvecklingen går ständigt framåt. 4K är steget som kommer efter full HD, förklarar Jonas Järrenfors.

Att det idag inte finns något 4K-material att tillgå tror han inte kommer att vara något problem:

– Det kommer att komma och då har de som köpt den här TV:n redan förberett sitt hem för den senaste tekniken. De kan bara luta sig tillbaka och börja titta när det beger sig.

Tills dess att 4K-filmer kommer ut på marknaden kan TV:n, via avancerad teknik, skala upp dina bluray-filmer och HDTV-sändningar till Ultra HD-nivå. Det blir inte lika bra som när källmaterialet är i 4K-upplösning, men det blir ändå en klar förbättring från HDTV.

Läs mer om Anderssons 4K-TV hos Netonnet.

LED5026UHD-PVR_right-skaladx2

>