Så enkelt reparerar du din Iphone själv

Med utförliga guider och de rätta verktygen kan du själv byta glaset på din Iphone. Här är allt du behöver veta inför reparationen.

iphone_4s_trasig_reparera

Trasiga Iphone-skärmar är inte speciellt ovanligt, det påstått tåliga glaset ger en skön känsla och en bra precision. Men om din Iphone åker i backen är risken stor att det inte bara blir en spricka, utan flera som sedan täcker stora delar av skärmen. Då får du svårt att se dina appar och det kanske till och med är lite pinsamt att ha en mobil med spräckt glas.

Om du vill fixa nytt glas på din Iphone kostar det en bra bit över tusenlappen om du ska lämna in den till en reparatör. Om du är lite flink kan du fixa det själv med denna reparationsguide och spara många hundralappar.

Att tänka på innan du ska byta glaset eller skärmen på din Iphone

När du börjar plocka isär din Iphone, var noga med att lossa alla delar i rätt ordning och kom ihåg ordningen. Lägg gärna delarna på ett vitt papper och anteckna namn eller den ordning de plockades bort från telefonen.

Iphone_4_4s_framsida_skal

För att undvika kortslutning i något av kretskorten i telefonen bör du använda antistat armband eller antistat matta.
När du har arbetat med metallkomponenter behöver dessa rengöras innan du går vidare till nästa steg. Fettfläckar och smuts kan nämligen leda till problem med jordning. Vissa komponenter har en känslig yta och det gäller då att vara extra noggrann så att denna komponent inte repas eller blir kantstött.

För att inte riskera att skruvar eller kontakter går sönder ska du endast använda verktyg som är tillverkade för att reparera Iphone. Du hittar allt du behöver för att utföra en reparation hos MrGizmo

verktygskit_iphone

Är baksidan trasig? Den kan du enkelt byta själv, så här gör du:

Iphone_4_4s_undersida_steg1

1. Skruva loss de två pentalobe-skruvarna på undersidan

Iphone_4_4s_baksida_steg2

2. Lägg tummarna i mitten på baksidan och skjut den uppåt cirka 2 millimeter.

Iphone4_4s_delad_baksida_steg3

3. Lyft av den lösa baksidan och byt ut den mot den nya.

Här hittar du alla reservdelar du behöver för att utföra reparationen

>