Slingbox – TV som hemma fast borta

Vill du kunna se tv-program via din digitalbox eller mediaspelare även när du befinner dig utanför hemmet? Det går faktiskt, och det är lätt att komma igång.

Tv:n är idag husets primära underhållningsenhet. Men att köpa en separat uppsättning tv- eller digitalbox till fritidshuset, eller att se på hotellets tv-program när du är utomlands, är långt ifrån optimala lösningar. Slingbox gör din dator, mobil eller surfplatta till en tv och gör att du får med dig tv-programmen från din digitalbox eller mediaspelare även om du befinner dig utanför hemmet – till och med utomlands.

– Via din mobila enhet eller dator har du nu möjligheten att se alla direktsända sportevenemang, filmer och serier och annat även när du är på resande fot och precis som om du satt hemma i tv-soffan, säger Klas Hedin som är retail account manager hos EET Europarts.

Tack vare att det finns appar till både mobiltelefonen och surfplattan kan du börja se program redan under resans gång, och se slutet av programmet vid datorn när du kommer fram. Dock kostar appen några kronor, vilket mjukvaran till datorn inte gör. I datorn strömmar du programmen direkt i webbläsaren.

Så fungerar det

Slingbox kopplas helt enkelt ihop med den enhet som du vill kunna strömma media ifrån, det kan vara allt från en digitalbox till en Apple TV eller en dvd-spelare. Det som krävs är att du har ett fungerande hemmanätverk.

Med en Slingbox på plats i tv-bänken är det bara att börja resa mot din destination. När det är dags att se på tv plockar du fram datorn, mobiltelefonen eller surfplattan och börjar titta. Svårare än så är det inte. Du kan byta kanal och spela in program precis som du brukar göra hemma.

I Sverige finns det idag tre olika versioner att välja mellan. Den enklaste heter Slingbox SOLO och strömmar endast ut materialet i SD-kvalitet. Ett steg upp hittar du Slingbox PRO-HD som klarar av att strömma material i HD-kvalitet i 1080i, den har även inbyggd DVB-T-tuner så att du kan se på gratis digital-tv.

Slingbox 350 – den senaste modellen

slingbox-350-angle-lg-small

– Slingbox 350 är den mest prisvärda Slingboxen någonsin med stöd för Full-HD-upplösning, ny slimmad design och en mer användarvänlig setup, säger Klas Hedin. Det som skiljer den från dess syskon är att den klarar av att strömma material i full-HD 1080p – den har även en inbyggd IR-transmitter. Den saknar dock DVB-T-tuner.

Slingbox säljs bland annat av Webhallen och Cdon.

>